ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ: Γιατί είναι τόσο σημαντική;

  • Αρχική
  • ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ: Γιατί είναι τόσο σημαντική;

ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ: Γιατί είναι τόσο σημαντική;

-Η έννοια της αποταμίευσης  συνδέθηκε στενά με την πορεία της ανθρωπότητας . Διαδόθηκε και απέκτησε την δική της αξία και συμβολή στην ανάπτυξη των οικονομιών και του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας.

-Αποταμίευση σημαίνει σωστή διαχείριση των χρημάτων. Τρόπος σκέψης, στάση ζωής. Είναι μια συνήθεια πολύ θετική, η οποία μπορεί να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής, βοηθώντας στην προσωπική εξέλιξη, την οικονομική ευεξία, την προσωπική ηρεμία.

-Οι άνθρωποι, συνήθως αποταμιεύουν χρήματα γιατί με αυτά μπορούν να αποκτήσουν  ότι αγαθό θέλουν ή να πετύχουν άλλους σκοπούς , όπως την μόρφωση των παιδιών, την αγορά κατοικίας κλπ.

-Η αποταμίευση είναι μια διαχρονική αξία που συμβάλλει στο ατομικό και στο γενικό καλό. Σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ , καθώς αυξάνεται διαρκώς η ανάγκη για την κάλυψη αναγκών σε ένα ασταθή και αβέβαιο κόσμο και θα πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο του προγραμματισμού κάθε ανθρώπου.

-Η αποταμίευση συνδεδεμένη με ‘’ελεγχόμενη’’ επένδυση αποτελεί ανάχωμα απέναντι στον πληθωρισμό και στα χαμηλά επιτόκια.

-Η αποταμίευση είναι σημαντική και απαραίτητη για πολλούς λόγους . Θα αναφέρω μερικούς από αυτούς:

  • Η εξασφάλιση της διατήρησης της ποιότητας της ζωής μας κατά την συνταξιοδοτική περίοδο.

Όλοι γνωρίζουμε την καθίζηση των συντάξεων , την συνεχή αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

  • Κεφάλαιο σπουδών ή επαγγελματικής αποκατάστασης των παιδιών μας

Κεφάλαιο που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε σκοπό επιθυμεί το παιδί και η οικογένεια του, είτε αφορά σε σπουδές μακριά από την κατοικία του, είτε για την εξασφάλιση μιας επαγγελματικής δραστηριότητας και για οποιονδήποτε άλλο στόχο.

  • Ποιότητα Ζωής

Τα χρήματα που αποταμιεύετε μπορούν να διευκολύνουν ώστε να αντιμετωπιστεί καλύτερα μια δύσκολη στιγμή, ένα αναπάντεχο γεγονός ή ένα έκτακτο έξοδο.

  • Αυτοπεποίθηση

Με την αποταμίευση εκτός από την πραγματοποίηση κάποιων στόχων , αποκτούμε αυτοπεποίθηση, σιγουριά, δύναμη και αισιοδοξία.

-Η αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων σας είναι ένας από τους βασικούς τρόπους για να προσφέρετε στον εαυτό σας και στους δικούς σας ανθρώπους ποιότητα ζωής και ασφάλεια.

-Η συστηματική αποταμίευση μας προσφέρει ελευθερία να κάνουμε τα πράγματα που αγαπάμε κι ονειρευόμαστε, συμβάλλει στην καλή ψυχική και σωματική μας υγεία, μειώνοντας το άγχος για την οικονομική αβεβαιότητα .

-Η αποταμίευση αποτελεί μια από τις καλύτερες χρηματοοικονομικές συνήθειες που μπορούμε να υιοθετήσουμε για να εξασφαλίσουμε σημαντικά ποσά για το μέλλον . Για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά θα πρέπει να έχουμε την σωστή ενημέρωση και συμβουλή.

 -Το γραφείο μας διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος, την εμπειρία και τις γνώσεις , ώστε να δίνει λύσεις σε κάθε αποταμιευτικό ή επενδυτικό στόχο με αποτελεσματικότητα , συνεργαζόμενο με τις κορυφαίες διεθνείς ασφαλιστικές εταιρίες του κλάδου ζωής-επενδύσεων.